09-08-2022

60 jaar Vroom: 2008 – 2015

Dit jaar bestaat Vroom 60 jaar. Wij zullen hier regelmatig onze rijke geschiedenis laten zien aan de hand van beeldmateriaal uit die tijd en de duiding van onze geschiedenis in feiten, cijfers en anekdotes.

In het funderingsvak is in deze jaren veel veranderd. Lange tijd was alles goed hoorbaar en zeker ook goed voelbaar. Door verandering in wet- en regelgeving behoren geluidsarme en vrijwel trillingvrije funderingstechnieken tot de gangbare mogelijkheden. “Eerst wilden ze ons niet meer horen, daarna niet meer voelen en straks willen ze ons helemaal niet meer zien”, aldus Peter Vroom. In een veranderende markt zien de vijf opvolgers van de oprichters enorme nieuwe kansen. En die kansen grijpt Vroom dan ook aan: projecten worden aangenomen en uitgevoerd in België, Duitsland, Polen en zelfs Marokko.

Uit de oude doos

2009 PSV: Palen Slaat Vroom
Heiwerk van 1431 vibropalen met geluidsmantel bij het PSV-complex in Eindhoven. Indertijd nog met flink geluidsoverlast en trillingen, overigens buiten de schuld van Vroom om. Dit ondanks de enorme geluidswal van containers rondom het project. Het ging zelfs zover dat onze mensen met stenen werden belaagd. Maar uiteindelijk is ook dit project tot een goed einde gebracht.

2009 Eye Filmmuseum
Op het voormalig terrein van Shell in Amsterdam Noord werd het architectonische juweel Eye Filmmuseum gebouwd. Voorheien met een casing met opgelaste punt voorkwam dat we schade opliepen door restafval en oude paalfunderingen.

2012 Jubileum Feest Vroom 50 jaar
In 2012 stak Peter Vroom zijn enthousiasme voor het 50-jarig jubileum van Vroom niet onder stoelen of banken. In een krachtig welkomstwoord op de varende evenementenlocatie Jules Verne benadrukte hij dat het voltallige personeel jarig was. Met trots keek hij terug op de vele overnames en roemde de expertise, ervaring en flexibiliteit van het bedrijf. Tijdens het jubileumfeest werd het nieuwe logo officieel onthuld. Het einde van het oude logo met de streepjescode dat jarenlang symbool stond voor de heipalen.

2012 Marokko
Op avontuur in Tanger (Marokko) voor de bouw van nieuwe hallen voor Klaas Puul. Klaas Puul handelt in garnalen die in alle delen van de wereld worden gevangen en gekweekt. De verwerking van deze producten is geheel in eigen beheer. Om haar klanten zo snel en efficiënt mogelijk te leveren, beschikt Klaas Puul over vijf vestigingen op strategische locaties. Uiteraard zo dicht mogelijk bij de plekken waar de garnalen worden gevangen, verwerkt en gegeten.

60 jaar Vroom: 2008 – 2015
60 jaar Vroom: 2008 – 2015
60 jaar Vroom: 2008 – 2015
60 jaar Vroom: 2008 – 2015

Meer nieuws

Vroom aanwezig op Power Valley 2024
07-05-2024

Vroom aanwezig op Power Valley 2024

Vroom is op zaterdag 18 mei 2024 aanwezig op Power Valley in Oudkarspel. Power Valley is een veelzijdig event voor jong en oud waar een Truck & Tractor Pulling wedstrijd wordt gehouden op het allerhoogste niveau. De mooiste blinkende trucks uit de regio zijn te zien in de Truckshow. Ook […]
Hoe maak je ‘moeilijk’ bouwmaterieel elektrisch?
26-04-2024

Hoe maak je ‘moeilijk’ bouwmaterieel elektrisch?

De bouw moet de komende jaren flink investeren in schonere machines op de bouwplaats. Dat staat in de routekaart Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB). Maar welke mogelijkheden zijn er voor duurzamere bouwmachines? Een verhaal uit de recente praktijk, opgetekend door ING. Samen met Hillcon in Beilen maakte Vroom Funderingstechnieken afgelopen […]
BRL 2800 certificaat bevestigt kwaliteit en betrouwbaarheid
19-04-2024

BRL 2800 certificaat bevestigt kwaliteit en betrouwbaarheid

Met groot enthousiasme heeft Raymond Dekker namens Vroom de certificeringsopdracht ondertekend bij KIWA Nederland, die het montageproces van prefab elementen op de bouwplaats gaat certificeren. De productie van de prefab elementen is reeds eerder door KIWA gecertificeerd. Door nu aanvullend hierop het montageproces op de bouwplaats ook te gaan certificeren […]
Naar boven