01-11-2023

Revisie Hitachi CX1100GLS

Vroom Funderingstechnieken streeft naar de meest technische, duurzame en economische oplossingen voor zijn opdrachtgevers.

Ook het onderhoud van het materieel valt hieronder. De laatste jaren is er fors geïnvesteerd in het machinepark, waaronder de funderingsmachines.

Deze machines staan bekend als zeer degelijk en hebben een lange levensduur. De Hitachi CX1100GLS stond op de planning om te laten her-motoriseren naar Stage V. Toen bleek dat deze funderingsmachine ook een grote reparatie nodig had, was de keuze voor een revisie snel gemaakt. Een revisie is zeer duurzaam, aangezien de machine wordt hergebruikt en nog jaren probleemloos ingezet kan worden. Ook is de machine na de revisie uitgerust met de nieuwste technologie, is het kostenefficiënter dan de aanschaf van een nieuwe machine en voldoet deze weer aan de laatste (emissie)eisen.

De revisie was een omvangrijk project waarbij Vroom ervoor koos dit bij Van den Heuvel in Werkendam uit te laten voeren. In totaal duurde de revisie ruim een jaar, waarbij de gehele machine uit elkaar gehaald werd en elk onderdeel gecontroleerd, beoordeeld en waar nodig vervangen.

Verlenging levensduur

De revisie van de Hitachi CX1100GLS bestaat uit de volgende onderdelen.

Basismachine (bovenwagen)
Volledig gestript, gestraald en gespoten, cabine opgeknapt, plaatwerk vernieuwd waar nodig, elektrische bekabeling en joysticks vernieuwd.

Onderwagen
Rijmotoren getest en gerepareerd, looprollen vernieuwd, slijtplaten vernieuwd, sprockets opgelast en onderwagen geconserveerd.

Hydraulische componenten
Slangen vervangen, pompen, zwenkaandrijving, zwenkmotor, centrale doorvoer en andere componenten gecontroleerd, opnieuw verpakt of gereviseerd.

Lieren
Motoren gecontroleerd, tandwielkasten gecontroleerd en lagers vervangen.

Cilinder:
Alle cilinders gecontroleerd en opnieuw verpakt en waar nodig stangen opnieuw verchroomd en buizen gehoond, kleppen gecontroleerd of vernieuwd.

A-frame
Gaten ingelast en gekotterd, lagers van schijven vernieuwd en cilinders gereviseerd.

Bracket/schuiftafel
Gedemonteerd, nagekeken, gerepareerd en weer gemonteerd, zowel het mechanische als hydraulische deel.

Makelaar
Volledig nagekeken, gerepareerd waar nodig en gestraald en gespoten.

Motor
Ombouw naar Stage V uitgevoerd.

Het resultaat is een stralende ‘nieuwe’ machine, klaar om weer voor jaren probleemloos ingezet te worden en doordat deze minder uitstoot dan voorheen, is de machine ook klaar voor de toekomst op het gebied van beperking van emissie.

Meer nieuws

Vroom aanwezig op Power Valley 2024
07-05-2024

Vroom aanwezig op Power Valley 2024

Vroom is op zaterdag 18 mei 2024 aanwezig op Power Valley in Oudkarspel. Power Valley is een veelzijdig event voor jong en oud waar een Truck & Tractor Pulling wedstrijd wordt gehouden op het allerhoogste niveau. De mooiste blinkende trucks uit de regio zijn te zien in de Truckshow. Ook […]
Hoe maak je ‘moeilijk’ bouwmaterieel elektrisch?
26-04-2024

Hoe maak je ‘moeilijk’ bouwmaterieel elektrisch?

De bouw moet de komende jaren flink investeren in schonere machines op de bouwplaats. Dat staat in de routekaart Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB). Maar welke mogelijkheden zijn er voor duurzamere bouwmachines? Een verhaal uit de recente praktijk, opgetekend door ING. Samen met Hillcon in Beilen maakte Vroom Funderingstechnieken afgelopen […]
BRL 2800 certificaat bevestigt kwaliteit en betrouwbaarheid
19-04-2024

BRL 2800 certificaat bevestigt kwaliteit en betrouwbaarheid

Met groot enthousiasme heeft Raymond Dekker namens Vroom de certificeringsopdracht ondertekend bij KIWA Nederland, die het montageproces van prefab elementen op de bouwplaats gaat certificeren. De productie van de prefab elementen is reeds eerder door KIWA gecertificeerd. Door nu aanvullend hierop het montageproces op de bouwplaats ook te gaan certificeren […]
Naar boven