Dit jaar bestaat Vroom 60 jaar. Wij zullen hier regelmatig onze rijke geschiedenis laten zien aan de hand van beeldmateriaal uit die tijd en de duiding van onze geschiedenis in feiten, cijfers en anekdotes.
In het jaar 1995 zijn Peter, Cajo, Randy, Jeroen en René Vroom formeel eigenaar van het familiebedrijf geworden. Meindert en Sjors mogen de jonge garde niet voor de voeten lopen. Immers, van de opvolgers wordt verwacht dat zij het bedrijf verder zullen uitbouwen. Na de overname bestaat de directie uit Sjors en Meindert, aangevuld met Peter Vroom als commercieel directeur. De verdere invulling van de opvolging en de datum waarop Sjors en Meindert officieel willen terugtreden kan in alle rust plaatsvinden.
Peter Vroom richt zich in deze overgangsperiode op de commerciële taken en de contacten met de buitenwereld en treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Klaas.
Kees van Santen en Jaap Bol waren in deze periode dé aangewezen specialisten met betrekking tot vibropalen in de binnenstad van Amsterdam. Deze mannen hebben menig krap bouwputje tot een goed einde weten te brengen.
De Nordstar is de voorloper van de huidige Woltman machines en was destijds de eerste grote op afstand bediende funderingsmachine. Voor het laden en lossen moest de cabine eraf worden gehaald en kon de machine met afstandsbediening bestuurd worden. Deze machine was vooral actief in de DPA palen. Doordat geluid en trilling steeds kritischer worden bekeken, ontstaat er begin 21e eeuw steeds meer markt voor geschroefde paalsystemen.
Sinds 1977 is Vroom al actief op het gebied van stalenbuispalen. En deze voortschrijdende techniek komt anno 2002 naar voren in zeer wendbare en modern uitgevoerde minifunderingsmachines. Met dit materieel realiseert de Handelmaatschappij Vroom op de meest onmogelijke werkplekken in de grond gevormde, grondverdringende of niet-grondverdringende betonpalen. Dit gebeurt trillingsarm of trillingsvrij en met behulp van een mantel van stalenbuissegmenten.