15-06-2022

60 jaar Vroom: 1995 – 2002

Dit jaar bestaat Vroom 60 jaar. Wij zullen hier regelmatig onze rijke geschiedenis laten zien aan de hand van beeldmateriaal uit die tijd en de duiding van onze geschiedenis in feiten, cijfers en anekdotes.

In het jaar 1995 zijn Peter, Cajo, Randy, Jeroen en René Vroom formeel eigenaar van het familiebedrijf geworden. Meindert en Sjors mogen de jonge garde niet voor de voeten lopen. Immers, van de opvolgers wordt verwacht dat zij het bedrijf verder zullen uitbouwen. Na de overname bestaat de directie uit Sjors en Meindert, aangevuld met Peter Vroom als commercieel directeur. De verdere invulling van de opvolging en de datum waarop Sjors en Meindert officieel willen terugtreden kan in alle rust plaatsvinden.

Peter Vroom richt zich in deze overgangsperiode op de commerciële taken en de contacten met de buitenwereld en treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Klaas.

Kees van Santen en Jaap Bol waren in deze periode dé aangewezen specialisten met betrekking tot vibropalen in de binnenstad van Amsterdam. Deze mannen hebben menig krap bouwputje tot een goed einde weten te brengen.

De Nordstar is de voorloper van de huidige Woltman machines en was destijds de eerste grote op afstand bediende funderingsmachine. Voor het laden en lossen moest de cabine eraf worden gehaald en kon de machine met afstandsbediening bestuurd worden. Deze machine was vooral actief in de DPA palen. Doordat geluid en trilling steeds kritischer worden bekeken, ontstaat er begin 21e eeuw steeds meer markt voor geschroefde paalsystemen.

Sinds 1977 is Vroom al actief op het gebied van stalenbuispalen. En deze voortschrijdende techniek komt anno 2002 naar voren in zeer wendbare en modern uitgevoerde minifunderingsmachines. Met dit materieel realiseert de Handelmaatschappij Vroom op de meest onmogelijke werkplekken in de grond gevormde, grondverdringende of niet-grondverdringende betonpalen. Dit gebeurt trillingsarm of trillingsvrij en met behulp van een mantel van stalenbuissegmenten.

60 jaar Vroom: 1995 – 2002
60 jaar Vroom: 1995 – 2002
60 jaar Vroom: 1995 – 2002
60 jaar Vroom: 1995 – 2002
60 jaar Vroom: 1995 – 2002
60 jaar Vroom: 1995 – 2002

Meer nieuws

Vroom aanwezig op Power Valley 2024
07-05-2024

Vroom aanwezig op Power Valley 2024

Vroom is op zaterdag 18 mei 2024 aanwezig op Power Valley in Oudkarspel. Power Valley is een veelzijdig event voor jong en oud waar een Truck & Tractor Pulling wedstrijd wordt gehouden op het allerhoogste niveau. De mooiste blinkende trucks uit de regio zijn te zien in de Truckshow. Ook […]
Hoe maak je ‘moeilijk’ bouwmaterieel elektrisch?
26-04-2024

Hoe maak je ‘moeilijk’ bouwmaterieel elektrisch?

De bouw moet de komende jaren flink investeren in schonere machines op de bouwplaats. Dat staat in de routekaart Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB). Maar welke mogelijkheden zijn er voor duurzamere bouwmachines? Een verhaal uit de recente praktijk, opgetekend door ING. Samen met Hillcon in Beilen maakte Vroom Funderingstechnieken afgelopen […]
BRL 2800 certificaat bevestigt kwaliteit en betrouwbaarheid
19-04-2024

BRL 2800 certificaat bevestigt kwaliteit en betrouwbaarheid

Met groot enthousiasme heeft Raymond Dekker namens Vroom de certificeringsopdracht ondertekend bij KIWA Nederland, die het montageproces van prefab elementen op de bouwplaats gaat certificeren. De productie van de prefab elementen is reeds eerder door KIWA gecertificeerd. Door nu aanvullend hierop het montageproces op de bouwplaats ook te gaan certificeren […]
Naar boven